Kompetensutveckling på nätet hösten 2018: Att undervisa om rasism

måndag 17 september 2018, kl. 0:00 till fredag 26 oktober 2018, kl. 0:00
- Stockholm

Forum för levande historia erbjuder distanskursen Att undervisa om rasism. Kursen kommer att erbjudas två gånger under hösten. Denna omgång av kursen pågår mellan den 17 september– 26 oktober 2018.

I dagens samhälle pågår en polariserad debatt och olika händelser med rasistiska förtecken. Detta kan skapa diskussioner i klassrummet som läraren måste förhålla sig till.

Syftet med kursen är att ge ökade teoretiska kunskaper rörande begreppet rasism, med fokus på rasismens uttryck och konsekvenser. Kursen tar sin utgångspunkt i centrala begrepp i skolans ämnes- och kursplaner. Därigenom ges lärare stöd för att uppfylla skolans kunskaps- och värdeuppdrag. Kursen ger möjlighet till självreflektion och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna. Målet är att lärarna ska utveckla sin pedagogiska kompetens och få verktyg för att stärkas i sitt arbete mot rasism. 

För att delta behöver du en dator eller surfplatta med hörlurar eller högtalare, internetuppkoppling och en e-postadress. Beräknad tidsåtgång är två till tre timmar i veckan. Efter fullföljd kurs får du ett kursintyg. Välkommen att utveckla dina färdigheter som lärare! 

Anmälan till kursen är nu stängd.

 

Tid och plats

När:
måndag 17 september 2018, kl. 0:00 till fredag 26 oktober 2018, kl. 0:00
Var: Distans
För vem: Lärare i historia och samhällskunskap på gymnasium och högstadium