Kompetensutveckling på nätet hösten 2019: Att undervisa om rasism

måndag 9 september 2019, kl. 0:00 till tisdag 22 oktober 2019, kl. 0:00 - Stockholm

Forum för levande historia erbjuder distanskursen Att undervisa om rasism. Kursen kommer att erbjudas två gånger under hösten. Denna omgång av kursen pågår mellan 9 september– 22 oktober 2019.

I dagens samhälle pågår en polariserad debatt och olika händelser med rasistiska förtecken. Detta kan skapa diskussioner i klassrummet som läraren måste förhålla sig till.

Syftet med kursen är att ge ökade teoretiska kunskaper rörande begreppet rasism, med fokus på rasismens uttryck och konsekvenser. Kursen tar sin utgångspunkt i centrala begrepp i skolans ämnes- och kursplaner. Därigenom ges lärare stöd för att uppfylla skolans kunskaps- och värdeuppdrag. Kursen ger möjlighet till självreflektion och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna. Målet är att lärarna ska utveckla sin pedagogiska kompetens och få verktyg för att stärkas i sitt arbete mot rasism. 

För att delta behöver du en dator eller surfplatta med hörlurar eller högtalare, internetuppkoppling och en e-postadress. Beräknad tidsåtgång är två till tre timmar i veckan. Efter fullföljd kurs får du ett kursintyg. Välkommen att utveckla dina färdigheter som lärare! 

Anmälan till kursen öppnar den 27 maj. Du som anmäler dig ska i dag arbeta som lärare inom samhällskunskap och/eller historia.

 

Tid och plats

När: måndag 9 september 2019, kl. 0:00 till tisdag 22 oktober 2019, kl. 0:00
Var: Distans
För vem: Lärare i historia och samhällskunskap på gymnasium och högstadium

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget