Introduktion av utställningen Alla människor i Jokkmokk

måndag 12 november 2018,
kl. 15:30 till kl. 18:00
- Jokkmokk

Nu kommer utställningen Alla människor till Jokkmokk och Ájtte!
Välkommen till en lärarträff med introduktion av utställningen på Ájtte Fjäll- och Samemuseum. Ni får träffa Erika Aronowitsch, chef för program och produktion samt Maria Karlsson, pedagog som båda arbetar på Forum för levande historia, samt Elina Nygård från Ájtte. Under kvällen kommer Maria Karlsson visa och berätta om hur man kan arbeta pedagogiskt med mänskliga rättigheter, med utgångspunkt i Förintelsen.

PROGRAM

15.30-15.50 Presentation och introduktion 

15.15-18.00 Maria Karlsson går igenom workshopen i utställningen. Därefter berättar Erika Aronowitsch mer om Forum för levande historias metod och hur man kan arbeta med mänskliga rättigheter med utgångspunkt från Förintelsen. Vi avslutar lärarträffen med att deltagarna får utbyta sina tankar och idéer kring dessa frågor samt dela sina svårigheter och positiva erfarenheter i arbetet.

Vi bjuder på kaffe och smörgås

Utställningen Alla människor tar upp aktuella frågor om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Workshopen bygger på diskussion, dialog och elevernas egen aktivitet. Utställningen är framtagen av Forum för levande historia tillsammans med lärare och elever.  

För mer information kontakta maria.karlsson@levandehistoria.se
 

Tid och plats

När: måndag 12 november 2018,
kl. 15:30 till kl. 18:00
Var: Ajtté Fjäll- och Samemuseum, Kyrkogatan 3
För vem: lärare och skolledare
Anmälan:

Anmälan i formuläret nedan

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget