Ihågkom oss till liv. Om personligt minnesarbete

onsdag 20 april 2022, kl. 17:30 till kl. 19:00 - Stockholm och digitalt

Möt Joanna Rubin Dranger, Rebecka Katz Thor och Tomas Kertész i ett samtal om att minnas Förintelsens offer.

Joanna Rubin Dranger har med sin bok ”Ihågkom oss till liv” kartlagt sin judiska familjs historia och hur hennes släktingar drabbades av Förintelsen. Hon samtalar med Tomas Kertész som under flera decennier forskat om de judar från hans ungerska födelsestad Jaszberény som mördades av nazisterna. Genom sitt minnesarbete har de lärt känna sin egen historia och bärgat judiskt liv och judisk kultur ur glömskan. Hur har de gått till väga och vad har de lärt sig på vägen. Vad har varit drivkrafter, svårigheter och vändpunkter i arbetet?

Medverkar gör också Rebecka Katz Thor som forskar i minneskultur med utgångspunkt i Förintelsen. Moderator är Erika Hedenström, Forum för levande historia.  

Var med på plats eller digitalt

För att delta på plats i Forum för levande historias lokaler på Stora Nygatan i Stockholm anmäl dig här via formuläret nedan. Du kan även se samtalet digitalt via livesändning i detta Facebook-event, och här på denna sida:

 

Visning av utställningen Familjen som försvann

Utställningen Familjen som försvann, baserad på Joanna Rubin Drangers bok Ihågkom oss till liv, visas just nu på Forum för levande historia. I samband med samtalskvällen finns möjlighet att delta i en visning 16.30-17.00. Ingen föranmälan krävs för visningen. 

Tid och plats

När: onsdag 20 april 2022, kl. 17:30 till kl. 19:00
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Alla är välkomna!

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget