Frukostseminarium: Vad kan historien lära oss om dagens afrofobi?

tisdag 25 augusti 2020, kl. 8:30 till kl. 10:00 - Livesänds på nätet

Vad hade Sverige för roll i den transatlantiska slavhandeln och kolonialismen? Vem har skrivit historien och vad betyder den för förståelsen av rasismen mot afrosvenskar i Sverige i dag? Ett panelsamtal med efterföljande frågestund.

Medverkande

Maria Ripenberg, journalist och författare som bland annat skrivit boken Historiens vita fläckar: om rasismens rötter i Sverige (2019).
Michael McEachrane, fil.doktor i filosofi och gästforskare vid Raoul Wallenberg Institute. Michael McEachrane har undervisat i afroamerikanska studier och mänskliga rättigheter i USA och Sverige och har bland annat varit redaktör för antologierna Sverige Och De Andra: Postkoloniala perspektiv (2001) och Afro-Nordic Landscapes: Equality and Race in Northern Europe (2014).
Kitimbwa Sabuni, utvecklingsledare för projektet Vidga normen vid Länsstyrelsen Stockholm och författare till handboken Vit, svart eller brun – handbok om aktiva åtgärder kopplat till hudfärg (2019).

Moderator är Mikael Öhman Almén, Forum för levande historia 

Var kan du titta?

Panelsamtalet sänds live på den här sidan eller på vår Facebooksida (där du även kan ställa frågor till deltagarna). Om du vill kan du anmäla dig nedan så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen efteråt.

Tid och plats

När: tisdag 25 augusti 2020, kl. 8:30 till kl. 10:00
Var: Digitalt frukostseminarium
För vem: Alla
Anmälan:

Om du vill kan du anmäla dig nedan så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen efteråt.

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget