Till innehåll

Frukostseminarium med presentation av Demokratistegen

Välkommen på frukostseminarium där du får veta mer om Demokratistegen som görs tillgänglig i slutet av 2023.

Datum: 

torsdag 17 augusti -torsdag 17 augusti

Tid: 

08:30 - 09:30

Plats: 

Forum för levande historia, Stora Nygatan 10­–12 i Stockholm samt via Zoom

För vem:

Rektorer, skolledare och annan personal inom skola och folkhögskola

Just nu pågår arbetet med att utveckla Demokratistegen - en modell som skolor och folkhögskolor ska kunna använda för att planera och genomföra arbetet med demokrati i hela verksamheten.

Vi bjuder nu in till ett frukostseminarium där vi presenterar Demokratistegen, visa smakprov på modellen och delar erfarenheter från en pilotverksamhet av en liknande modell som bedrivits på två folkhögskolor. Det finns även möjlighet att ge synpunkter och komma med förslag.

Demokratistegen tas fram gemensamt av Forum för levande historia och Skolverket på uppdrag av regeringen. Utvecklingsarbetet har pågått sedan 2022 och planen är att modellen ska göras tillgänglig för verksamheter i slutet av 2023.

Program

Frukost serveras från kl. 08:00

8:30 Projektledarna Pontus Wallin från Forum för levande historia och Hugo Wester från Skolverket presenterar Demokratistegen

08:50 Ingiberg Olafsson från Västerbottens folkhögskola samt Ann-Kristin Jonsson från Birka folkhögskola delar med sig av erfarenheter från sitt genomförande av pilotverksamhet

09:10 Möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter

Anmälan

För att delta på plats, anmäl dig senast den 15 augusti. För att delta digitalt via Zoom, vänligen mejla till pontus.wallin@levandehistoria.se

Sista anmälningsdag har passerat.

Relaterat

  Utställningar som visas hos oss

  De här utställningarna visas just nu hos oss i Gamla stan i Stockholm.
   Speltid - 2:18

   Vad är mänskliga rättigheter?

   Introduktion till FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Filmen är en introduktion till undervisningsmaterialet Alla människor! för årskurs 4-6.
    Speltid - 4:35

    Vad är demokrati?

    Introduktion till vad demokrati är? Filmen är en introduktion till undervisningsmaterialet Demokrati pågår för årskurs 4-6.