Samtalskväll: När vi ställs mot dom

onsdag 13 mars 2019, kl. 17:30 till kl. 18:30 - Stockholm

Demokrati betyder folkstyre. Hur har begreppet ”folket” använts historiskt och hur vad betyder det idag?  Ett samtal om vilka som inkluderas och exkluderas, om rädslan för ”massorna” och misstron mot ”eliten”. 

Se samtalet i eftehand nedan.


Moderator: Sharon Jåma

Samtalspanel: 
Paulina de los Reyes, Stockholms Universitet 
Bengt Westerberg f.d. partiledare Folkpartiet Liberalerna
Barakat Ghebrehawariat, demokratiagent och entreprenör; OBS! Ny paneldeltagare! (Josette Bushell-Mingo har tyvärr fått förhinder)

FRI ENTRÉ 
föranmälan krävs, se nedan


Med reservation för ändringar

Mer om de medverkande

Paulina de los Reyes är professor och studierektor för forskarutbildningen vid Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer vid Stockholms Universitet. Hennes forskningsområden är postkolonial feminism, intersektionalitet, global arbetsdelning, svensk modell och historieteori.

Barakat Ghebrehawariat är entreprenör, rådgivare och utbildare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Idag driver han förändringsbyrån Demokrateam och sitter även i styrelsen för CinemAfrica, Orten.io och är ledamot i insynsrådet vid Nationalmuseum.  

Bengt Westerberg är tidigare partiledare för Folkpartiet/Liberalerna, riksdagsledamot och var socialminister 1991-94. Sedan dess har han varit verksam inom ett flertal styrelser, samt som konsult och utredare.

 

Seminarieserie: Hur mår demokratin?
Hur kan vi förstå demokratin idag med hjälp av lärdomar från historien? I en tid då demokratin sätts på prov både i Sverige och i omvärlden bjuder vi in till samtal om viktiga frågeställningar för att bättre förstå hur det egentligen står till med demokratin idag. Varje tillfälle inbjuder gäster för fördjupande och utforskande samtal från olika synvinklar och perspektiv.

Forum för levande historia börjar under 2019 arbeta med ett övergripande tema kring demokrati, som kommer att ta sig olika uttryck, till exempel genom utställningar, webmaterial och dessa publika samtal.

Övriga tillfällen
13/2 Hur mår demokratin?
24/4 När samtalen tystnar
8/5 När förtroendet brister

Tid och plats

När: onsdag 13 mars 2019, kl. 17:30 till kl. 18:30
Var: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12, Gamla stan, Stockholm (t-bana Gamla stan)
För vem: Alla
Anmälan:

Fri entré. Föranmälan krävs, se nedan

Övrig information

varens_samtalsserie_flh_2019.pdf

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget