Samtalskväll: När förtroendet brister

onsdag 8 maj 2019, kl. 17:30 till kl. 18:30 - Stockholm

Hur påverkas demokratins motståndskraft av tilliten i samhället? Ett samtal om hur det ser ut med delaktigheten och samhällsengagemanget idag? Vad kan vi se för utveckling över tid och vad ser vi för framgångsfaktorer framöver? 

Moderator: Sharon Jåma

Samtalspanel:
Göran Rosenberg, författare och journalist
Ailin Moaf Mirlashari, projektledare på Folkets Husby
Erik Amnå, professor
Alexandra Pascalidou, journalist och programledare

FRI ENTRÉ 
föranmälan krävs, se nedan


Med reservation för ändringar

Mer om de medverkande

Göran Rosenberg, är författare och journalist, som bland annat tilldelats Augustpriset 2012 för boken Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz.

Ailin Moaf Mirlashari är kultursocionom, konstnär och projektledare på Folkets Husby. Hon har varit engagerad i olika rörelser och brinner för en tro på Vi:et. 

Erik Amnå är professor och har under många år forskat vid Örebro universitet. Han har också varit utredare åt flera regeringar. 

Alexandra Pascalidou är journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker, skådespelare och människorättsaktivist med ett långt engagemang för rättvisa. 

 

Samtalsserie: Hur mår demokratin?
Hur kan vi förstå demokratin idag med hjälp av lärdomar från historien? I en tid då demokratin sätts på prov både i Sverige och i omvärlden bjuder vi in till samtal om viktiga frågeställningar för att bättre förstå hur det egentligen står till med demokratin idag. Varje tillfälle inbjuder gäster för fördjupande och utforskande samtal från olika synvinklar och perspektiv.

Forum för levande historia börjar under 2019 arbeta med ett övergripande tema kring demokrati, som kommer att ta sig olika uttryck, till exempel genom utställningar, webmaterial och dessa publika samtal.

Övriga tillfällen
13/2 Hur mår demokratin?
13/3 När vi ställs mot dom
24/4 När samtalen tystnar

 

 

Tid och plats

När: onsdag 8 maj 2019, kl. 17:30 till kl. 18:30
Var: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12, Gamla stan, Stockholm (t-bana Gamla stan)
För vem: Alla
Anmälan:

Fri entré. Föranmälan krävs, se nedan

Övrig information

varens_samtalsserie_flh_2019.pdf

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget