Samtalskväll: När samtalen tystnar

onsdag 24 april 2019, kl. 17:30 till kl. 18:30 - Stockholm

Yttrandefrihet är grundläggande för demokratin, men var går gränserna? Ett samtal om att uttrycka åsikter och om vilket samtalsklimat vi skapar tillsammans. När ställs yttrandefriheten på prov och vad kan vi lära oss av tidigare tillfällen då den kolliderat med andra friheter?


Moderator:  Sharon Jåma.

Samtalspanel:
Mårten Schultz, professor i civilrätt
Elnaz Baghlanian, chefredaktör för Dissidentbloggen Svenska PEN
Frank Berglund, styrelseledamot LSU - Sveriges ungdomsorganisationer

FRI ENTRÉ 
föranmälan krävs, se nedan. 


Med reservation för ändringar

Mer om de medverkande

Mårten Schultz
är professor i civilrätt, och arbetar som forskare och lärare vid Stockholms universitet. Hans forskning kretsar kring frågor om rättigheter och ansvar. Han är också juridisk kommentator på Svenska dagbladet. 

Elnaz Baghlanian är chefredaktör för Dissidentbloggen som projektledare på Svenska PEN. Hon har tidigare varit litterär chef på bokförlag och styrelseledamot i PEN. 

Frank Berglund är styrelseledamot i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer och RFSL samt tidigare förbundsordförande för RFSL Ungdom, med lång erfarenhet av att stå upp för transpersoners, hbtq-personers och ungdomars rättigheter. 

Samtalsserie: Hur mår demokratin?i
Hur kan vi förstå demokratin idag med hjälp av lärdomar från historien? I en tid då demokratin sätts på prov både i Sverige och i omvärlden bjuder vi in till samtal om viktiga frågeställningar för att bättre förstå hur det egentligen står till med demokratin idag. Varje tillfälle inbjuder gäster för fördjupande och utforskande samtal från olika synvinklar och perspektiv.

Forum för levande historia börjar under 2019 arbeta med ett övergripande tema kring demokrati, som kommer att ta sig olika uttryck, till exempel genom utställningar, webmaterial och dessa publika samtal.

Övriga tillfällen
13/2 Hur mår demokratin?
13/3 När vi ställs mot dom
8/5 När förtroendet brister

Tid och plats

När: onsdag 24 april 2019, kl. 17:30 till kl. 18:30
Var: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12, Gamla stan, Stockholm (t-bana Gamla stan)
För vem: Alla
Anmälan:

Fri entré. Föranmälan krävs, se nedan

Övrig information

varens_samtalsserie_flh_2019.pdf

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget