Fortbildning om antisemitism med föreläsningar från Yad Vashem

tisdag 9 februari 2021, kl. 15:00 till kl. 17:30 - Stockholm

Välkommen till en digital fortbildning med föreläsare från Yad Vashem om antisemitism historiskt och idag.

Yad Vashem är en israelisk myndighet, monument, arkiv och forskningscentrum för hågkomst av Förintelsens offer och hjältar. Yad Vashem är också en ledande utbildningsinstitution.

Fortbildningen är ett samarbete mellan Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, Svenska kommittén mot antisemitism och Forum för levande historia.

För vem: Vi välkomnar dig som är verksam som lärare, ungdomsledare, pedagog, skolledare och på andra sätt kommer i kontakt med frågor som rör antisemitism i din yrkesroll.

Plats: Zoom inbjudningslänk skickas till alla deltagare några dagar innan fortbildningen. Observera att ni inte behöver ha egen licens för att delta i kursen. Dator med internetkoppling och hörlurar krävs.

Kostnad: Fortbildningen är kostnadsfri

Språk: Engelska

Program:

15:00-16:00 Föreläsning: History of Antisemitism - Dr. Robert Rozett, Yad Vashem

16:00-16:15 Paus

16:15-17:30 Presentation: Teaching about Current Antisemitism - Insights into a Project in Process by Yad Vashem's European Department - Dr. Noa Mkayton, Yad Vashem.

Om föreläsarna

Dr. Robert Rozett är historiker verksam vid Yad Vashem. Han var under 25 år chef för institutets bibliotek.

Dr. Noa Mkayton är biträdande föreståndare för ”The European Department” vid Yad Vashem. Hennes doktorsavhandling behandlar barn och ungas kreativitet under Förintelsen.

Yad Vashem är en utbildnings- och forskningsinstitution och Israels officiella minnesplats för Förintelsens offer. www.yadvashem.org

Tid och plats

När: tisdag 9 februari 2021, kl. 15:00 till kl. 17:30
Var: Digitalt på Zoom

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget