Fortbildning med Yad Vashem: om judiskt motstånd under Förintelsen

tisdag 27 april 2021, kl. 14:30 till kl. 17:00 - Digitalt

Välkommen till en digital fortbildning med föreläsare från Yad Vashem om själsligt och beväpnat motstånd under Förintelsen. Fortbildningen inkluderar även en virituell guidning av museet Yad Vashem. 

Yad Vashem är en israelisk myndighet, monument, arkiv, forskningscentrum och utbildningsinstitution för hågkomst av Förintelsens offer och hjältar.

Fortbildningen är ett samarbete mellan Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, Svenska kommittén mot antisemitism och Forum för levande historia.

För vem: Vi välkomnar dig som är verksam som lärare, ungdomsledare, pedagog, skolledare, skolbibliotekarie och på andra sätt kommer i kontakt med frågor som rör antisemitism i din yrkesroll.
Plats: Zoom inbjudningslänk skickas till alla deltagare några dagar innan fortbildningen. Observera att ni inte behöver ha egen licens för att delta i kursen. Dator med internetkoppling och hörlurar krävs.
Kostnad: Fortbildningen är kostnadsfri
Språk: Engelska
Anmälan: Görs längre ned på sidan.

Program

14:30-14:40: Introduction about Yad Vashem, Mr. Yiftach Meiri, Yad Vashem.

14:40-15:50: Spiritual and armed Resistance, Ms. Orit Margaliot, Yad Vashem.

15:50-16:00 Paus.

16:00-17:00: Virtual tour in the Yad Vashem Museum: Jewish partisans; Jews rescuing Jews, Ms. Shlomit Steiner, Yad Vashem.
 

Bilden visar Forum för levande historias logotyp.     Yad vashem logotyp.     SKMA logotyp     Göteborgs universitets logotyp.

Tid och plats

När: tisdag 27 april 2021, kl. 14:30 till kl. 17:00
Var: Digitalt
För vem: För dig som är verksam som lärare, ungdomsledare, pedagog, skolledare och på andra sätt kommer i kontakt med frågor som rör antisemitism i din yrkesroll.