Till innehåll

Fortbildning: Demokrati pågår

Välkommen till en fortbildningsdag om demokrati för lärare i årskurs 4-6. Vad innebär demokrati och vilka byggstenar behövs för ett demokratiskt samtal?

Datum: 

onsdag 16 augusti -onsdag 16 augusti

Tid: 

09:00 - 16:00

Plats: 

Ernst Westerlunds Alle, 931 32 Skellefteå

Kategorier: 

  • För skola

Välkommen till en fortbildningsdag om demokrati för lärare i årskurs 4-6.

Med anledning av att utställningen ”Demokrati pågår” just nu visas på Skellefteå museum bjuder vi in till en fortbildning om hur du som lärare kan arbeta med demokrati i årskurs 4–6. Under dagen lyfter vi frågor om vad demokrati innebär, hur demokratins förutsättningar och utmaningar ser ut och vilka byggstenar som behövs för ett demokratiskt samtal.

Målet med fortbildningen är att ge stöd och underlag, väcka idéer och visa resurser som kan användas i klassrummet. Du får ta del av och bidra till erfarenhetsutbyte lärare emellan av undervisning om demokrati för elever i årskurs 4-6. Se program nedan.

Fortbildningen är kostnadsfri och hålls på Skellefteå museum (ej digitalt). Vi bjuder på fika. Lunch ingår ej.

Arrangeras av Forum för levande historia i samarbete med Skellefteå museum, Skellefteå kommun och Folkrörelsearkivet i Västerbotten.

För vem?

Fortbildningen vänder sig till lärare som undervisar i årskurs 4-6.

Medverkande

Cecilia Ferngren, pedagog på Forum för levande historia.

Magnus Blomgren, docent i statsvetenskap och institutionschef vid statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet.

Maja Dalskov, bild- och filosofilärare med examen från Konstfack. Arbetar på Filosofiska i Stockholm, en F-9 skola med filosofiprofil. 

Åsa Thunström, pedagog på Forum för levande historia och projektledare för Demokrati pågår.

Fortbildningen är en del av ett större projekt med klassrumsmaterial samt en utställning som visas på Skellefteå museum till och med den 24 september 2023. Projektets övergripande syfte är att stärka förståelsen för demokratins värden och förutsättningar samt förmågan till att bidra i ett demokratiskt samtal.

Anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 14 augusti. Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.

Foto: Martin Skoog

Upptäck fler evenemang