Fortbildning: Antisemitism i dag - hur ser den ut, var finns den och hur kan den bemötas?

fredag 17 januari 2020, kl. 9:00 till kl. 15:00 - Borlänge

Forum för levande historia och Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) bjuder in till fortbildning i Borlänge fre. 17 januari kl. 9.00 - 15.00.

Målgrupp: Fortbildningsdagen riktar sig i första hand till lärare och annan skolpersonal, fritidspedagoger med flera, men är även öppen för andra intresserade.

Hat mot judar propageras av olika extrema grupper. Antisemitiska fördomar och konspirationsteorier sprids i sociala medier och vardagliga sammanhang. Judar utsätts för trakasserier och hatbrott. Antisemitism föder otrygghet, rädsla och lidande för den judiska minoriteten. I likhet med andra former av rasism hotar den även grundläggande demokratiska värden.

Fortbildningen ger dig möjlighet att fördjupa kunskapen om den samtida antisemitismen. Den ger dig verktyg att förstärka arbetet med att förebygga och motverka fördomar, hat och våld mot judar. Under fortbildningsdagen kommer mycket tid att ägnas åt diskussioner om hur man som lärare och pedagog kan upptäcka och bemöta antisemitism bland unga.

Ett digitalt utbildningsmaterial om antisemitism kommer att presenteras på fortbildningen.

Anmälan är stängd enstaka platser kvar, maila direkt till bitte.wallin@levandehistoria.se. Avgift: 200 kr (inkl. lunch och fika). Anmälningsformulär nedan.
OBS. Ange matpreferenser under övrigt.

Tid och plats

När: fredag 17 januari 2020, kl. 9:00 till kl. 15:00
Var: Fryshuset Arenan
För vem: Lärare och annan skolpersonal