Förintelsens minnesdag: Ceremoni

torsdag 27 januari 2022, kl. 17:00 till kl. 18:00 - Stockholm och digitalt

Varmt välkommen till minnesceremoni i Eric Ericsonhallen med tal, vittnesmål och musik. Du kan välja att vara med på plats, eller digitalt via livesändning.

På Förintelsens minnesdag den 27 januari hedrar vi offren för Förintelsen och minns de som stod upp för människovärdet. En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde. Välkommen att delta i en minnesceremoni i Eric Ericson-hallen på Skeppsholmen i Stockholm.

Medverkar gör överlevande Kiwa Zyto med familj samt Berith Kalander och Tomas Kertész, vars föräldrar drabbades av Förintelsen, Johann Chapoutot, professor i historia vid Sorbonne, Frankrike, Caroline Källner tf överintendent, Forum för levande historia och skolminister Lina Axelsson Kihlblom.

För musiken står Ale Möller trio: Ale Möller, Johan Graden och Olle Linder samt vokalisterna Berrin Sahin och Sofia Berg-Böhm.

Konferencier för kvällen är skådespelaren Marika Lagercrantz.


OBS! För att delta på plats i Eric Ericsonhallen krävs ett giltigt covidpass. Läs mer här. Arrangemanget är fullbokat.

Du behöver också föramäla dig genom att fylla i formuläret längst ner på denna sida. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Du kan också vara med digitalt via livesändning på sidan som du befinner dig på just nu, eller på vår facebooksida. Programmet kommer gå att se både live och i efterhand. 

I år arrangerar vi ingen ljuständning på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm, på grund av rådande restriktioner med anledning av pandemin.

Tid och plats

När: torsdag 27 januari 2022, kl. 17:00 till kl. 18:00
Var: Eric Ericson-hallen och digitalt
För vem: Alla är välkomna!
Anmälan:

Sista dagen för anmälan har passerat.