Finissage: Barns blick på Förintelsen

lördag 11 januari 2020, kl. 14:00 till kl. 15:00 - Stockholm

Se video från finissagen

Välkommen till finissage av utställningen Barns blick på Förintelsen. Journalisten och författaren Ulrika Knutson samtalar med Dina och Jovan Rajs och konstnären och författaren Hanna Rajs Lara.

I utställningen Barns blick på Förintelsen får vi följa Dina och Jovan Rajs historia genom hundratals teckningar och texter av barn och ungdomar som fått lyssna till deras livsberättelser.
Utställningen innehåller även en analys av forskarna Azade Azad och Johanna Carlsson vid Psykologiska institutionen på Stockholms universitet. De har tittat närmare på barnens och ungdomarnas sätt att förstå och ta till sig berättelserna och hur det uttrycks i teckningar och texter.Dina och Jovan Rajs överlevde Förintelsen och har sedan 2001 besökt skolor runt om i Sverige och berättat om sina upplevelser, i syfte att bekämpa rasism, antisemitism och främlingsfientlighet.

Utställningen har tagits fram i samarbete med Dina och Jovan Rajs tillsammans med konstnären och författaren Hanna Rajs Lara, barnbarn till Dina och Jovan.

Barns blick på Förintelsen visas i Stockholm 25 september 2019 – 11 januari 2020.

Tid och plats

När: lördag 11 januari 2020, kl. 14:00 till kl. 15:00
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Alla
Anmälan:

Ingen anmälan krävs