Digital distanskurs: Historiebruk och nationalism ( FULLBOKAD)

måndag 21 februari 2022, kl. 17:00 till måndag 4 april 2022, kl. 17:00 - Digitalt

KURSEN ÄR FULLBOKAD. 

Digital kurs om historiebruk och nationalism för lärare som undervisar på grundskolans senare årskurser, gymnasiet och vuxenutbildningen. Kursen ger bland annat verktyg för att ta svåra samtal i klassrummet där olika historieskrivningar står emot varandra.

Fokus ligger på hur man kan skapa lärandesituationer med hjälp av begreppen historiebruk och nationalism. Där historiska exempel lyfts in i undervisningen för att förklara eller kommentera samtidsfrågor. Som kursdeltagare får du via skriftliga inlämningsuppgifter ta del av andra kursdeltagares erfarenheter och reflektera över ditt eget och dina elevers lärande. Målet är att du efter kursen ska ha fått nya verktyg för att kunna ta svåra samtal i klassrummet där olika historieskrivningar står emot varandra. 

För att delta behöver du en dator eller surfplatta med hörlurar eller högtalare, internetuppkoppling och en e-postadress. Beräknad tidsåtgång är cirka tre timmar i veckan. Efter fullföljd kurs får du ett kursintyg. Kursen är kostnadsfri.

Anmälan gör du genom att fylla i formuläret längst ner på denna sida.

Antalet platser är begränsat.

Välkommen att utveckla dina färdigheter som lärare!

Tid och plats

När: måndag 21 februari 2022, kl. 17:00 till måndag 4 april 2022, kl. 17:00
Var: Digitalt
För vem: Lärare som undervisar i grundskolans senare åskurser, på gymnasiet och vuxenutbildningen i historia, samhällskunskap, SO med flera ämnen.
Anmälan:

Sista anmälningsdag är 16 februari, 2022.