Bilden av den andre - synen på judiska flyktingar i Sverige 1935-1945

onsdag 18 november 2020, kl. 17:30 till kl. 19:00 - Digitalt på nätet

Vilka värderingar och föreställningar om judiska flyktingar framträder i det offentliga samtalet, bilder och texter vid tiden före och under andra världskriget? En period då Sveriges flyktingpolitik var mycket restriktiv gentemot de av Europas judar som sökte skydd från antisemitiska förföljelser och nazisternas terror. Först då kriget gick mot sitt slut kom en omsvängning mot en mer generös hållning. 

Sveriges flyktingpolitik var länge mycket restriktiv mot de av Europas judar som sökte skydd från antisemitiska förföljelser och nazisternas terror. En vändning kom först då kriget gick mot sitt slut. Vilka värderingar och föreställningar om judiska flyktingar framträder i det offentliga samtalet, bilder och texter före och under andra världskriget?

Medverkande:

Kristin Wagrell, forskare vid institutionen för kultur och samhälle Linköpings universitet.<
Ulf Zander, professor i historia, Lunds universitet
Mikael Byström, historiker Uppsala universitet
Moderator Ingrid Lomfors, överintendent Forum för levande historia

Var kan du titta?

Följ samtalet hemifrån här på den sida du befinner dig på just nu, samt på vår Facebooksida (där du även kan ställa frågor till deltagarna). Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd kring covid-19 i Stockholms län, kommer vi inte att kunna ha publik under inspelningen av samtalskvällen den 18 november.

Tid och plats

När: onsdag 18 november 2020, kl. 17:30 till kl. 19:00
Var: Digitalt på nätet
För vem: Alla är välkomna!
Anmälan: