Per Anger-priset ceremoni

torsdag 15 oktober 2020, kl. 17:30 till kl. 18:30 - Digitalt på nätet

 

Välkommen att följa prisceremonin för 2020 års Per Anger-pris, regeringens pris för mänskliga rättigheter och demokrati. I år går priset till Intisar Al-Amyal från Irak. Hon synliggör mäns våld mot kvinnor, barnäktenskap och hedersmord. Hon uppmärksammar akuta behov hos kvinnor och flickor som är offer för IS våld och tortyr. Trots hat och allvarliga hot, har hon i 20 år kämpat för förändring för mänskliga rättigheter.

Juryns motivering

I en extremt hotfull miljö har Intisar Al-Amyal, genom sitt starka ledarskap, lyckats mobilisera stora grupper i arbetet för demokrati och mänskliga rättigheter. Med mod och engagemang ger hon styrka och vägledning till dem som tvekat och som nu väljer att ingå i en förändringsrörelse.

Intisar Al-Amyal nominerades till Per Anger-priset av organisationen Kvinna till Kvinna.

Var kan du titta?

Prisceremonin sänds live på den här sidan och på vår Facebooksida. Om du vill kan du anmäla dig nedan så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen.

Tid och plats

När: torsdag 15 oktober 2020, kl. 17:30 till kl. 18:30
Var: Digitalt på nätet
För vem: Alla
Anmälan:

Om du vill kan du anmäla dig nedan så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen.

Vill du ha nyheter från oss?